Kong -> welke maat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hoi ik wil voor Maylo een kong gaan aanschaffen, ik ben alleen even aan het twijfelen over de maat.

Ik had ze in de winkel zien hangen en ben aan het twijfelen tussen de M of de L .

 

Nu weet ik niet als het zo hoort maar als ik maat M zou pakken dan kan hij hem in de bek. Maar pak ik maat L dan is hij net te groot voor zijn bekkie en kan hij hem echt alleen gebruiken om uit te likken.

 

Welke zal ik nemen? Ik wil dadelijk in de zomer wat lekkere ijsjes maken er mee en zo ook als hij zich verveeld.

 

 

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

Saar heeft een puppykong, en die draagt ze rond door haar onderkaak in het grote gat te steken.

Wat adviseren ze bij de dierenwinkel? Ik zou liever een te grote kong kopen dan een te kleine. Als het echt IN haar bekkie past, zou ze zich erin kunnen verslikken.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Saar heeft een puppykong, en die draagt ze rond door haar onderkaak in het grote gat te steken.

Wat adviseren ze bij de dierenwinkel? Ik zou liever een te grote kong kopen dan een te kleine. Als het echt IN haar bekkie past, zou ze zich erin kunnen verslikken. "

 

Bij de dierenwinkel dachten ze dat L beter was, ondanks dat ze Maylo niet gezien hebben. Had hem niet bij me.

 

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik zou zelf voor de m gaan dan. Hij moet met de m meer moeite doen om het eruit te krijgen, dan is hij lekker lang bezig. Hij kan er ook mee rondlopen dus kan hij zijn fijne plekje opzoeken om lekker met de kong bezig te zijn. 

Als ze het eruit kunnen likken is een deel van de uitdaging ook weg. Volgens mij heb ik 2x de kleinste voor mijn honden en die krijgen hem leeg. Gruul is 42cm hoog en 8,9 kilo. Thalia moet nog uitgroeien, ze komt nu ook een heel eind door het er uit likken. Gruul is fanatieker bezig en dat is wel leuk om te zien. De vastberadenheid om het eten eruit te krijgen en daarna gaat hij lekker slapen. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Ik zou zelf voor de m gaan dan. Hij moet met de m meer moeite doen om het eruit te krijgen, dan is hij lekker lang bezig. Hij kan er ook mee rondlopen dus kan hij zijn fijne plekje opzoeken om lekker met de kong bezig te zijn. 
Als ze het eruit kunnen likken is een deel van de uitdaging ook weg. Volgens mij heb ik 2x de kleinste voor mijn honden en die krijgen hem leeg. Gruul is 42cm hoog en 8,9 kilo. Thalia moet nog uitgroeien, ze komt nu ook een heel eind door het er uit likken. Gruul is fanatieker bezig en dat is wel leuk om te zien. De vastberadenheid om het eten eruit te krijgen en daarna gaat hij lekker slapen.  "

 

Gruul is ongeveer de maat van Maylo, Maylo is iets kleiner dus ik denk dat M dan beter is. De Small vind ik wel erg klein en de M zou hij net in zijn mond kunnen.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Gruul kan er ook in likken maar dan word zijn tong dubbelgevouwen dus dat doet hij liever niet haha.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Gruul kan er ook in likken maar dan word zijn tong dubbelgevouwen dus dat doet hij liever niet haha. "

 

hahaha Maylo boeit niks heb de M besteld ben nog wat andere dingetjes aan het bestellen een klikker, trainingszakje enz. Moet voor 15 euro bestellen en kom er nog niet aan hahah

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

"  
hahaha Maylo boeit niks heb de M besteld ben nog wat andere dingetjes aan het bestellen een klikker, trainingszakje enz. Moet voor 15 euro bestellen en kom er nog niet aan hahah "

 

Haha, dat worden héél veel snoepjes voor Maylo! Bofkont 

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

De hond moet de vulling eruit krijgen door op de kong te kauwen. Door de vorm drukt je hond de vulling vanzelf naar buiten.


Dus hij moet klein genoeg zijn dat hij er met zijn bek om kan, maar niet te klein dat het gevaarlijk wordt. Je moet ook kijken of de kong niet te slap is, de grotere kongen zijn van weer wat sterker dan die voor pups of oudere honden.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" De hond moet de vulling eruit krijgen door op de kong te kauwen. Door de vorm drukt je hond de vulling vanzelf naar buiten.
Dus hij moet klein genoeg zijn dat hij er met zijn bek om kan, maar niet te klein dat het gevaarlijk wordt. Je moet ook kijken of de kong niet te slap is, de grotere kongen zijn van weer wat sterker dan die voor pups of oudere honden. "

 

Ik heb de M besteld normale Kong (Maylo is geen pup meer ;) ) En deze krijg hij in zijn mond ben benieuwd wanneer hij aankomt :D

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Pepper neemt zijn kong altijd in de mond en gooit hem op de grond ( nooit wat gebroken hoor ;-) blijft altijd netjes op de grond ) ik stop er ook harde koekjes in die hij er onmogelijk uit kan likken dus hij weet inmiddels hoe het moet, hij pakt de kong bijt er in ( zodat het een ovaal gat word ) en gooit hem op de grond net zolang totdat het koekje of wat anders eruit valt. Hij heeft dit best slim bedacht vind ik haha maar hij vind het niet meer leuk als hij alleen maar kan likken , dat gooien vind hij juist leuk

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Pepper neemt zijn kong altijd in de mond en gooit hem op de grond ( nooit wat gebroken hoor ;-) blijft altijd netjes op de grond ) ik stop er ook harde koekjes in die hij er onmogelijk uit kan likken dus hij weet inmiddels hoe het moet, hij pakt de kong bijt er in ( zodat het een ovaal gat word ) en gooit hem op de grond net zolang totdat het koekje of wat anders eruit valt. Hij heeft dit best slim bedacht vind ik haha maar hij vind het niet meer leuk als hij alleen maar kan likken , dat gooien vind hij juist leuk "

 

Hahah slimme Pepper ben benieuw hoe Maylo het vind, wilde altijd al een Kong maar in de winkel zijn ze best prijzig heb hem nu via Zooplus, schilt toch een hoop en voor het zelfde geld heb ik nu wat andere dingetjes er bij besteld :D

Heb het topic met de recepten net gevonden dus we gaan lekker aan de slag

 

Maylo heeft ook zo'n voederbal, maar die schiet alle kanten op en hij wordt op een gegeven moment ook echt kwaad op die bal (kan hij niet zijn mond nemen) omdat er niks meer uit komt en dan hoor je hem grommen en geïrriteerd blaffen.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

"  

Hahah slimme Pepper ben benieuw hoe Maylo het vind, wilde altijd al een Kong maar in de winkel zijn ze best prijzig heb hem nu via Zooplus, schilt toch een hoop en voor het zelfde geld heb ik nu wat andere dingetjes er bij besteld <img class=" />

Heb het topic met de recepten net gevonden dus we gaan lekker aan de slag

 

Maylo heeft ook zo'n voederbal, maar die schiet alle kanten op en hij wordt op een gegeven moment ook echt kwaad op die bal (kan hij niet zijn mond nemen) omdat er niks meer uit komt en dan hoor je hem grommen en geïrriteerd blaffen. "

 



Hier ligt er ook een , zo heel af en toe word hij gebruikt als pepper honger heeft ( hij krijgt 's ochtends niks omdat ik het dan vaak weg moet gooien ) maar hij drukt hem zachtjes weg met zijn poot en neus haha , soms denkt hij dat dat ding het zelfde werkt als de kong en pakt hem op en laat hem vallen ;-) dingen die hij niet kan oppakken vind hij niet leuk .. Hij wil ermee kunnen vluchten als mn andere hond in aantocht is haha :-D ( die speelde vroeger altijd met die voerbal, nu niet meer hij word wat ouder en minder trek )

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Ben ook benieuwd wat maylo ervan vind ! Hier was het een goeie oplossing voor zn sloopgedrag als we weg waren en hij vermaakt zich er wel mee. Nu sloopt hij trouwens niet meer ook zonder kong ( hij begon verstand te krijgen toen hij in november 2 werd ;-) haha )

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

"  

Hier ligt er ook een , zo heel af en toe word hij gebruikt als pepper honger heeft ( hij krijgt 's ochtends niks omdat ik het dan vaak weg moet gooien ) maar hij drukt hem zachtjes weg met zijn poot en neus haha , soms denkt hij dat dat ding het zelfde werkt als de kong en pakt hem op en laat hem vallen ;-) dingen die hij niet kan oppakken vind hij niet leuk .. Hij wil ermee kunnen vluchten als mn andere hond in aantocht is haha :-D ( die speelde vroeger altijd met die voerbal, nu niet meer hij word wat ouder en minder trek ) "

 

Hier is het als het maar rolt en als hij er mee kan slaan. Hij heeft van zo'n knuffelballen die eigenlijk voor baby's zijn met zo'n rammelaar er in. Hij vind ze geweldig! Het rolt en hij kan ze vast houden en wild om zich heen slaan, met gevolg dat de bal soms los schiet en door de woonkamer vliegt. Dit jaar is er eentje in de kerstboom gekomen en 2 weken geleden, sloeg hij er zo hard mee dat de bal net langs het hoofd van de vriend van mijn zus vloog en tegen de muur kwam.

 

De vriend van mijn zus schrok zich dood en wij allemaal lachen.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Ben ook benieuwd wat maylo ervan vind ! Hier was het een goeie oplossing voor zn sloopgedrag als we weg waren en hij vermaakt zich er wel mee. Nu sloopt hij trouwens niet meer ook zonder kong ( hij begon verstand te krijgen toen hij in november 2 werd ;-) haha ) "

 

Hahahaha, gelukkig sloopt Maylo helemaal niks. Maar ik zie gewoon dat hij zich af en toe verveelt in de tuin en dan gaat hij daar kattenkwaad uithalen. Of hij gaat ons zitten te vervelen, dus zo'n kong is gewoon een lekkere en leuke oplossing.

 

Ik hoop dat Maylo ook verstand gaat krijgen als hij 2 wordt....het is zo'n dondersteen en vreet soms dingen uit dat ik denk....hond hoe kom je er bij.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

"  

Hier is het als het maar rolt en als hij er mee kan slaan. Hij heeft van zo'n knuffelballen die eigenlijk voor baby's zijn met zo'n rammelaar er in. Hij vind ze geweldig! Het rolt en hij kan ze vast houden en wild om zich heen slaan, met gevolg dat de bal soms los schiet en door de woonkamer vliegt. Dit jaar is er eentje in de kerstboom gekomen en 2 weken geleden, sloeg hij er zo hard mee dat de bal net langs het hoofd van de vriend van mijn zus vloog en tegen de muur kwam.

 

De vriend van mijn zus schrok zich dood en wij allemaal lachen. "

 



Haha lijkt me een grappig gezicht ;-) pepper houd meer van knuffels die hij dan mag slopen ( vooral dat krakende geluid als hij eraan trekt ) en als het onsloopbaar is is het niet leuk.. Tommy speelt niet zoveel meer , heel af en toe nog maar hij geniet nu lekker van zijn rust.

Tsja pepper is net 2 jaar en het is echt wel verbeterd, nog steeds wel kattekwaad hoor ( maar komt misschien wel omdat husky's bekent staan om hun eeuwige pubergedrag ;-) ) maar hij luisterd beter en merk wel dat hij nu al een grote jongen word haha. Inderdaad en als hij vervelend is is een kong ook erg handig is hij even afgeleid en gaat hij tevreden slapen.

ja soms dan denk ik ook wel van , hoe kom je erbij.. maar om veel dingen kan ik ook echt wel om hem lachen , bv. Als hij een muisje of iets ziet in de bosjes en hij springt en duikt er recht in , hij heeft 1 x gehad dat hij vast zat dus zegmaar met zijn voorpoten op de grond en zijn achterpoten / staart kwamen boven uit de bosjes haha niet goed nagedacht

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

"  

Haha lijkt me een grappig gezicht ;-) pepper houd meer van knuffels die hij dan mag slopen ( vooral dat krakende geluid als hij eraan trekt ) en als het onsloopbaar is is het niet leuk.. Tommy speelt niet zoveel meer , heel af en toe nog maar hij geniet nu lekker van zijn rust.

Tsja pepper is net 2 jaar en het is echt wel verbeterd, nog steeds wel kattekwaad hoor ( maar komt misschien wel omdat husky's bekent staan om hun eeuwige pubergedrag ;-) ) maar hij luisterd beter en merk wel dat hij nu al een grote jongen word haha. Inderdaad en als hij vervelend is is een kong ook erg handig is hij even afgeleid en gaat hij tevreden slapen.

ja soms dan denk ik ook wel van , hoe kom je erbij.. maar om veel dingen kan ik ook echt wel om hem lachen , bv. Als hij een muisje of iets ziet in de bosjes en hij springt en duikt er recht in , hij heeft 1 x gehad dat hij vast zat dus zegmaar met zijn voorpoten op de grond en zijn achterpoten / staart kwamen boven uit de bosjes haha niet goed nagedacht "

 

Maylo rent achter de vogels aan. Ben vanmorgen naar het bos geweest en we moesten langs een veld van een boer. Lag niks op het veld maar was wel omgeploegd (dus heerlijk los zand + regen). Zag meneer een vogeltje......Zoef weg Maylo en door dat veld heen naar die vogel. Alleen zat hij toen vast.....in de modder....dus toen kon het vrouwtje (ik dus) ook door dat modder veld om hem te gaan halen. Hij zat echt muur vast met zijn poten in de modder....ik mopperen en mijn wandel vriendin stond op een afstand te lachen en te gieren. 

 

Laats rende hij ook achter een vogel aan...stond een muurtje...ren hij volop met zijn kop tegen dat muurtje . Terwijl ik nog zo zei...laat die vogels met rust. Tja verstand bij Maylo is nog ver te zoeken.

 

 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

"  

Maylo rent achter de vogels aan. Ben vanmorgen naar het bos geweest en we moesten langs een veld van een boer. Lag niks op het veld maar was wel omgeploegd (dus heerlijk los zand + regen). Zag meneer een vogeltje......Zoef weg Maylo en door dat veld heen naar die vogel. Alleen zat hij toen vast.....in de modder....dus toen kon het vrouwtje (ik dus) ook door dat modder veld om hem te gaan halen. Hij zat echt muur vast met zijn poten in de modder....ik mopperen en mijn wandel vriendin stond op een afstand te lachen en te gieren. 

 

Laats rende hij ook achter een vogel aan...stond een muurtje...ren hij volop met zijn kop tegen dat muurtje . Terwijl ik nog zo zei...laat die vogels met rust. Tja verstand bij Maylo is nog ver te zoeken.

 

  "

 



Haha sorry moest ook wel even lachen hoor ;-) tsjah , pepper rent ook wel vogels achterna ( niet die kleine maar eenden , ganzen , zwanen enz ) godzijdank hebben ze vleugels :-D maar hij rent dan meestal een grasveld op en zijn ze weg komt die terug ( hij zit ook niet zo snel vast gelukkig )

Zou je net de verkeerde schoenen aan hebben.. ( ik had toen een keer van die paardrij thermo laarzen aan.. ik zat zelf vast en ik wou mn voet eruit trekken en de laars ging niet mee ;-) ) het blijven honden en terriers / husky's hebben nogal een jacht instinct hier valt denk ik weinig aan te doen , misschien kun je het later wel beter in de hand houden tommy onze westie rent er ook niet meer achteraan maar hij is al 10 en interesseert het niet meer , vroeger juist wel

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

"  

Haha sorry moest ook wel even lachen hoor ;-) tsjah , pepper rent ook wel vogels achterna ( niet die kleine maar eenden , ganzen , zwanen enz ) godzijdank hebben ze vleugels :-D maar hij rent dan meestal een grasveld op en zijn ze weg komt die terug ( hij zit ook niet zo snel vast gelukkig )

Zou je net de verkeerde schoenen aan hebben.. ( ik had toen een keer van die paardrij thermo laarzen aan.. ik zat zelf vast en ik wou mn voet eruit trekken en de laars ging niet mee ;-) ) het blijven honden en terriers / husky's hebben nogal een jacht instinct hier valt denk ik weinig aan te doen , misschien kun je het later wel beter in de hand houden tommy onze westie rent er ook niet meer achteraan maar hij is al 10 en interesseert het niet meer , vroeger juist wel "

 

Ik ben het gewend, Maylo is niet onze eerste Parson Russell Terriër. Onze vorige Parson rende ook achter volgens aan, niet zo heftig als Maylo. Maar die vond het gewoon leuk om die dikke duiven op te jagen.

 

Maylo weet ook stiekem dat hij niet mag en mijn vriendin die GT is, die zegt ook hij kijkt je ook echt aan als hij klaar is met de vogel weg jagen van, mocht dat niet? Zo van een bevestiging van mocht het nou wel of niet? Maar laat er geen kat zitten want dan ziet Maylo alleen nog maar een rode lap.

Volgende forumvraag: Puppykong recepten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^